Policijska uprava Doboj sprovela je kadrovske promjene u policijskim stanicama Doboj dva, Teslić, Derventa i Brod, koje su uslijedile nakon što su ispunjeni uslovi za odlazak u penziju, izjavio je načelnik Uprave Slobodan Radinković.

Radinković je rekao da je na današnjoj konferenciji za novinare predstavljen novi načelnik Sektora policije Boro Zarić, koji je na ovoj funkciji zamjenio penzionisanog Jovicu Žigića.

Zarić je obavljao funkciju komandira Policijske stanice Doboj dva, koju je preuzeo Boban Josić.

Za komandira Policijske stanice Teslić imenovan je Slaviša Vuković, a doskorašnji komandir Miroslav Stanković raspoređen je za inspektora u Sektoru policije.

Na mjesto komandira Policijske stanice Derventa postavljen je Slaviša Pavlović umjesto Milomira Balatunovića koji je raspoređen za komandira Policijske stanice Brod.

Radinković je rekao da na području u nadležnosti Policijske uprave Doboj trenutno nedostaje 150 izvršilaca, ali da to ne utiče na rad s obzirom na to da je u 2023. godini koeficijent ukupne rasvijetljenosti izvršenih krivičnih djela bio 94,5 odsto.

“Imali smo dolazak tridesetak kadeta koji su na pripravničkom stažu i polagaće stručni ispit, te za nekih šest mjeseci postati policajci”, izjavio je Radinković.

On je izrazio očekivanje da će se u narednom periodu popunjavati kadrovima koji završe Srednju školu unutrašnjih poslova i Policijske akademije.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Virtuoz na harmonici Dušan Sekulić oduševio Dobojlije (FOTO)
Naredni članakDOBOJ: Protekle godine zabilježen pad broja krivičnih djela