Doboj

DOBOJ: Usvojen Nacrt rebalansa budžeta Grada Doboja u iznosu od 69.837.910 KM (FOTO)

U nastavku 12. redovne sjednice Skupštine grada Doboja sa 23 glasa „za” i dva „protiv” usvojen je Nacrt rebalansa budžeta Grada Doboja u iznosu od 69.837.910 KM. Rebalansom budžet je veći za oko 15 i po miliona KM.

Načelnik gradskog Odjeljenja za finansije Milenko Nikolić rekao je da je razlog rebalansa budžeta donošenje plana za izmirenje obaveza iz prethodnog perioda, koje je predviđeno Zakonom o fiskalnoj odgovornosti.

-Što se tiče tog povećanja od 15 miliona KM, skoro 11 miliona, odnosno 10.850.000 hiljada KM, odnosi se na povećanje po osnovu kreditnih zaduženja. Kratkoročni i dugoročni krediti će se iskoristiti za izmirenje neizmirenih obaveza koje su prenesene iz 2021. godine. Preostalo povećanje odnosi se na određene kategorije prihoda. Prije svega, na prihode od indirektnih poreza koji su povećani za nekih 1,5 miliona KM. Takođe, došlo je i do povećanja plana prihoda od zemljišne rente, naknade za uređenje građevinskog zemljišta i primitaka od prodaje zemljišta – izjavio je Milenko Nikolić, načelnik odjeljenja za finansije Grada Doboja.

Milenko Nikolić, načelnik odjeljenja za finansije Grada Doboja

Foto: Facebook/Grad Doboj

RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Back to top button
Close