Odjeljenje za poslove komunalne policije Gradske uprave Doboj tokom prošle i u ovoj godini dobilo je 11 pisanih prijava koje se odnose na prisustvo i napad pasa lutalica, rečeno je Srni iz ovog odjeljenja.

Iz komunalne policije su upozorili na nekontrolisano kretanja velikog broja pasa lutalica koji su nerijetko i agresivni prema licima koja se zateknu u njihovoj neposrednoj blizini.

Poslove hvatanja i smještanja pasa lutalica grad Doboj je okvirnim sporazumom dodijelio lokalnom preduzeću “Promet i usluge Orfeus”, koje je u ponedjeljak i utorak, 17. i 18. juna, realizovalo hvatanje i smještanje 14 pasa lutalica.

“Nakon hvatanja, psi lutalice se smiještaju u azil koji se nalazi na Putnikovom brdu”, kažu iz komunalne policije i navode da je pretežno riječ o neupisanim psima nepoznatih vlasnika.

Ova aktivnost realizovana je u saradnji sa radnicima “Komunalne usluge” iz Prijedora, o čemu je obaviještena Policijska stanica Doboj jedan.

Iz komunalne policije upozoravaju i na sve učestalije telefonske prijave građana povodom istog problema koje su upućivane i na higijeničarsku službu za životinje i veterinarskog inspektora.

Skupština grada Doboja je prošle godine usvojila odluku o uslovima, načinu držanja i zaštiti pasa i mačaka kao kućnih ljubimaca na području Doboja. Propisano je da je vlasnik kućnog ljubimca koji se više ne može o njemu brinuti dužan pronaći udomitelja, odnosno udruženje građana ili osobu koja će o njemu brinuti na propisan način, ili ga predati higijeničarskoj službi. U suprotnom, kazna za fizičko lice je od 100 KM do 500 KM. 

Foto: m-novine.com)

RTV Doboj

Prethodni članakBudimir: Srbi iznad svih kad su objedinjeni
Naredni članakEgić: U narednih deset dana djeci poginulih boraca biće ponuđeno zaposlenje