Na području Policijske uprave Doboj je tokom šest mjeseci evidentirano šest saobraćajnih nesreća u kojima je poginulo sedam lica, što je za 40 odsto više u odnosu na posmatrani period lani, saopšteno je iz ove uprave.

Dogodile su se 32 saobraćajne nezgode u kojima su teže povrijeđena 34 lica, što je za 6,25 odsto više nego lani kada je u 28 saobraćajnih nezgoda teže povrijeđeno 32 lica.

Evidentirano je i 111 saobraćajnih nezgoda u kojima je lakše povrijeđeno 176 lica ili za 1,15 odsto više nego na uporednom periodu, kada je bilo 105 saobraćajnih nezgoda u kojima su lakše povrijeđena 174 lica.

Na području Policijske uprave Doboj u periodu od januara do 11. juna tekuće godine evidentirana je ukupno 351 saobraćajna nezgoda, a u 83 slučaja uzrok je bila neprilagođena i nepropisna brzina vožnje, a u 75 alkohol.

Policijska uprava Doboj apeluje da učesnici u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise koji se odnose na brzinu vožnje, te da ne učestvuju u saobraćaju pod dejstvom alkohola i na taj način doprinesu poboljšanju bezbjednosti saobraćaja. 

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prethodni članakOstojić: Postavljanjem ratne zastave tzv. Armije BiH veličaju se zločini nad Srbima
Naredni članakDodik: Trajno ste nas podijelili i razbili BiH