Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić izjavio je da se postavljanjem ratne zastave takozvane Armije BiH na Kragljivodi na magistralnom putu Srebrenica-Skelani veličaju oni koji su činili ratne zločine nad Srbima na ovom području, iza kojih su ostali grobovi velikog broja srpskih civila, žena i djece.

– Na ovaj način se veličaju oni koji su činili ratne zločine nad Srbima na ovom području, iza kojih su ostali grobovi velikog broja srpskih civila, žena i djece. Ovo je veličanje 28. divizije Nasera Orića koja je na pravoslavne praznike ubijala po Kravici i Skelanima i koja je tri godine širom Podrinja sprovodila teror nad srpskim stanovništvom – rekao je Ostojić Srni.

Ostojić smatra da ovaj čin predstavlja još jednu uvredu srpskog naroda i poniženje srpskih žrtava u Podrinju.

On je naglasio Boračka organizacija osuđuje ovu provokaciju i poziva Ministarstvo unutrašnjih poslova i druge nadležne institucije Republike Srpske da ispitaju ko je i po čijem nalogu istakao ratnu zastavu takozvane Armije BiH na području Republike Srpske i da kazne krivce za ovu provokaciju srpskog naroda.

U mjestu Kragljivoda na magistralnom putu Srebrenica-Skelani juče ujutro uklonjena ЈE ratna zastava takozvane Armije BiH, koja je provocirala i vrijeđala srpske žrtve i njihove porodice.

Predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić u izjavi Srni pozdravio je uklanjanje spornog simbola i naglasio da Republikom Srpskom ne može da se vijori zastava pod kojom su Naser Orić, Zulfo Tursunović i njihovi dželati ubijali srpsku nejač. 

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Akcija darivanja krvi povodom Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca (FOTO/VIDEO)
Naredni članakDOBOJ: U proteklih šest mjeseci sedam lica stradalo u šest saobraćajnih nesreća