U Dobiju je večeras defileom oko 520 mališana Javne predškolske ustanove “Majke Jugović” počelo obilježavanje Dana grada – 28.jun.

U defileu pod nazivom “Na krilima mašte” učestvovalo je oko 520 mališana iz 24 vrtićke grupe koji su se maskirani kretali ulicama Kneza Lazara, Jug Bogdana, Cara Dušana, Svetog Save do Parka narodnih heroja, gdje su izveli odgovarajući program.

Direktor vrtića Anđelka Kuzmić kaže da je defile najveći i najljepši događaj s obzirom da mališani uljepšavaju ovaj grad.

“Još jedan defile, već tradicionalan, koji je u mjesecu kada naš grad proslavlja rođendan, i sve manifestacije počinju našim defileom”, izjavila je novinarima Kuzmićeva.

Ona kaže da je večerašnji događaj pokazatelj dobre saradnje vrtića i roditelja.

Vaspitač Dajana Šumatić kaže da su prilikom odabira kostima i pratećeg scenskog nastupa uvijek djeca inspiracija i da se udovoljava njihovim osjećajima.

“Tu su kostimi pačići, za najmlađe pilići, Dejzi, Petar Pan, ovi stariji su u rokenrol fazonu”, izjavila je Šumatićeva.

Dan grada Doboja slavi se 28. juna, kao sjećanje na prvi pisani pomen Doboja u dubrovačkom pismu ugarskom kralju Žigmundu od 28. juna 1415. godine. 

Foto: rtvdoboj.org, srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDodik: Rusija jedina zemlja koja je ostala na pravim osnovama Dejtona; Principjelno ponašanje i u UN-u (VIDEO)
Naredni članakDOBOJ: Održana 26. redovna sjednica Skupštine grada Doboja; Obrenu Petroviću najviše gradsko priznanje (FOTO/VIDEO)