U Doboju je danas održana 26. redovna sjednica Skupštine grada Doboja. Među 29. tačaka, koliko se našlo na dnevnom redu ove sjednice lokalnog parlamenta je i usvajanje odluke o dodjeli najviših gradskih priznanja i nagrada za ovu godinu. Odbornici su potvrdili prijedlog
komisije i najviše priznanje „Plaketa grada Doboja” uz novčani iznos od pet hiljada KM ide u ruke nekadašnjeg gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića radi izuzetnog zalaganja i pomoći gradu.

Osim Petroviću „Plaketa grada Doboja” i novčana nagrada biće uručeni i ministru za ljudska prava i izbjeglice BiH Sevlidu Hurtiću, koji je bio i predsjednik dobojskog parlamenta.

Ambleme grada uz novčanu nagradu u iznosu od tri hiljade marake ove godine dobijaju Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja Doboj i Gradska organizacija Crvenog krsta, koja je ove godine obilježila vijek postojanja i rada. Novčane nagrade od po tri hiljade KM idu svim vjerskim zajednicama na području grada. Nagrade i priznanja biće uručeni na svečanoj akademiji koja će biti organizovana povodom 28. juna Dana grada Doboja.

Na ovoj sjednici usvojena je i odluka o prelasku Doma zdravlja na trezorsko poslovanje najkasnije do 1. januara 2025. godine.

Odbornici nisu dali pozitivno mišljenje resornom ministarstvu o inicijativi o pokretanju postupka dodjele koncesije za eksploataciju tehničkog građevinskog kamena na ležištu „Ravna kosa” u dobojskom naselju Rječica, kao ni o inicijativi za geološko istraživanje krečnjaka u Grapskoj Gornjoj.

Imenovan je na ovom skupštinskom zasjedanju i organizacioni odbor Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona za 2024. godinu na čijem je čelu predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Foto: Facebook/Grad Doboj, rtvdoboj.org

RTV Doboj

Prethodni članakDOBOJ: U defileu učestvovalo 520 mališana vrtića “Majke Jugović” (FOTO)
Naredni članakDogodilo se na današnji datum, 7. jun