Policijska uprava Doboj u aprilu je evidentirala 88 krivičnih djela, što je za 54,4 odsto više nego u istom periodu lani, ali je za devet odsto smanjen broj saobraćajnih nezgoda.

Načelnik Policijske uprave Doboj Slobodan Radinković je rekao na konferenciji za novinare da bezbjednosna situacija zadovoljavajuća i da je ukupna rasvijetljenost krivičnih djela 97,7 odsto.

Radinković je istakao akciju “Kalibar”, koja je u aprilu realizovana na području Teslića, Dervente i Doboja, kada je izvršen pretres devet lokacija, oduzeto vatreno oružje i određena količina municije, a protiv osam lica podnesen izvještaj.

On je naveo da je u aprilu evidentirana 71 saobraćajna nezgoda, u kojoj je jedno lice poginulo, teže je povrijeđeno pet, a 37 lakše, pri čemu je u 14 udesa uzrok bila neprilagođena brzina.

Ukupno je kontrolisano 4.189 vozila, a iz saobraćaja su isključena 294 vozača, od kojih 223 zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Radinković je dodao da je tokom aprila evidentirano i 57 prekršaja javnog reda i mira, što je za 17,4 odsto manje u odnosu na isti period lani, zbog kojih je uhapšeno 10 lica.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Dragan Sušić rekao da je u aprilu evidentirano 71 krivično djelo iz opšteg kriminaliteta, od kojeg je 69 riješeno, a najzastupljenija su bila djela protiv imovine – 40.

Sušić je naveo da su nadležnom tužilaštvu podnesene 72 prijava protiv 81 lica, od kojeg su 13 povratnici u izvršenju krivičnih djela.

Evidentirana je i jedna krađa motornih vozila i pet šumskih krađa.

Sušić je istakao da je otkriveno 11 krivičnih djela privrednog kriminaliteta u kojima je pričinjena ukupna materijalna šteta od 208.500 KM, a protivpravna imovinska korist je bila 213.600 KM.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Radinković: Maloljetnici osumnjičenoj za saučenistvo ukinut pritvor
Naredni članakGIK Doboj: Javni oglas za izbor kandidata za popunu rezervne liste kvalifikovanih osoba za imenovanje članova biračkih odbora/mobilnog tima i njihovih zamjenika