Republika Srpska je stvorena i odbranjena velikim žrtvama i nikada ne može nestati, a prijetnjama ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza treba da se pozabave nadležne institucije zbog uznemiravanja naroda, izjavio je Srni predsjednik Skupštine Boračke organizacije u Doboju Petar Tubić.

“Helez, ako hoće i može, neka mijenja ime i dijeli FBiH. NJegova ljubomora zbog jedinstva u Republici Srpskoj i u srpskom narodu ispoljava se svakodnevnim lupanjem gluposti”, izjavio je Tubić.

Tubić je istakao da je srpski narod imao ime i državu prije hiljadu godina i nije nikom uspjelo da to promjeni, pa neće ni jednom Helezu.

On kaže da je Dejtonski mirovni sporazum garant mira na ovim prostorima i njegovo mijenjanje će imati nesagledive posljedice.

“Zato tražimo od nadležnih institucija da reaguju i spriječe ovakva iznošenja gluposti koja samo stvaraju napetost i uznemirenje naroda”, izjavio je Tubić.

Tubić je istakao da su konstantne provokacije i stvaranje napete situacije odlike političara koji dolaze iz Federacije BiH /FBiH/, uključujući i Heleza, čije izjave treba tumačiti kao nedostatak njegove vidljivosti na političkoj sceni.

Helez je nedavno najavio da će bošnjačke vlasti, u svjetlu rezolucije o Srebrenici, zatražiti ukidanje Republike Srpske, tako što će ona biti podijeljena na dva kantona, a njeno ime biti izbrisano zauvijek.

Helez je zaprijetio i da će Srbi “izvući deblji kraj” ako se ne povinuju njegovom planu o podjeli, i proći, kako je rekao, kao Srbi iz Republike Srpske Krajine, koji su protjerani u hrvatskoj akciji “Oluja”.

On je rekao i da bi za Srbe bila “prednost” ako bi se sami iselili iz Republike Srpske i BiH.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Vozaču pozlilo tokom vožnje, pa sletio sa kolovoza
Naredni članakVulić: Kauboj Marfi ima ozbiljan problem sa samozaljubljenošću; Vrijeme je za “Gudbaj, Marfi!”