Na području Policijske uprave Doboj tokom prvih pet mjeseci evidentirana su 34 krivična djela zloupotrebe droge od kojih se 22 odnose na neovlaštenu proizvodnju i promet, a 12 na omogućavanje uživanja droge, izjavio je načelnik Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge u Policijskoj upravi Doboj Siniša Spasojević.

Spasojević kaže da se najčešće radi o marihuani i spidu.

“U toku pet mjeseci zaplijenili smo više od kilogram marihuane i 500 grama amfetamin-spida”, izjavio je Spasojević.

On je naveo da se droga krije u raznoraznim štekovima, bilo da se radi o namjenski napravljenim mjestima u motornim vozilima, ili je zakopana, ako se krije po kućama, a za njen pronalazak se koriste specijalizovani policijski psi.

Spasojević pojašnjava da se oduzete količine droge otpremaju u kriminalističko-tehnički centar, a zatim se na nivou MUP-a Republike Srpske uništava u prisustvu posebno oformljene komisije.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe droge – 26. juna, pripadnici Policijske uprave Doboj građanima ovog grada dijele letke “Ne okreći glavu, pomozi”.

Ova aktivnost se realizuje na platou kod raskrsnice ulica Svetog Save i Nemanjine.

Podjela letaka će biti organizovana na području svih opština i gradova koje su u operativnoj nadležnosti ove Policijske uprave. 

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Pronađena ukradena specijalizovana oprema za rad putnog prelaza (FOTO)
Naredni članakUstavni sud: Srpska na svojoj teritoriji uređuje svojinske i obligacione odnose