Vijesti

DOBOJ: SNSD-u pristupilo 45 žena (FOTO)

Dobojski SNSD dobio je novih 45 članica, koje su potpisale pristupnicu i koje zvanično podržavaju sve ono što sprovodi ova politička partija na području Doboja. Dobrodošlicu su im poželjeli predsjednica Aktiva žena SNSD-a Doboj Dijana Kalenić-Tomić, nosilac odborničke liste i poslanik u Parlamentu BiH Sanja Vulić i aktuelni i kandidat SNSD-a za gradonačelnika Boris Jerinić.

Iz Aktiva žena dobojskog SNSD-a kažu da su zadovoljne položajem koje žene zauzimaju unutar ove stranke. Tome u prilog ide i činjenica da je upravo žena nosilac odborničke liste za Skupštinu Grada.

-Možemo se pohvaliti činjenicom da je Doboj vjerovatno jedini grad, odnosno opština, koja ima ženu za nosioca liste. Trenutno Doboj ima žene koje su odbornice u aktuelnom sazivu Skupštine Grada i mi se nadamo da će nakon ovih izbora još više žena zauzeti svoje mjesto u odborničkim klupama, te dati svoj doprinos politici koja će se kreirati i u narednom periodu. Ja svaki put pozivam žene koje su zainteresovane da uzmu učešće u političkom angažmanu, odnosno da nam se pridruže, da zajedno krojimo određene ideje, da dajemo podršku svemu onome što SNSD radi u Doboju i da se družimo i stvaramo prijateljstva – izjavila je Dijana Kalenić-Tomić, predsjednik Aktiva žena SNSD-a Doboj.

Dijana Kalenić-Tomić, predsjednik Aktiva žena SNSD-a Doboj

-Žene su u SNSD-u uvijek zauzimale posebno mjesto, a o tome najbolje svjedoči činjenica da nam je žena predsjednik Republike Srpske i da imamo veliki broj žena na pozicijama ministara, direktora itd. Ja moram ponovo reći da sam neizmjerno srećna što sam nosilac odborničke liste za Grad Doboj. Ono što me posebno raduje je i ovaj dolazak velikog broja žena u SNSD. To samo potvrđuje da ćemo zaista ostvariti svoj zacrtani cilj, a to je 20 odbornika, jer svaki novi glas nam ide u prilog, odnosno svako novo članstvo znači sigurna još dva glasa za SNSD – rekla je Sanja Vulić, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Sanja Vulić, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH

Dobrodošlicu novim članicama poželio je i aktuelni gradonačelnik Boris Jerinić, koji je istakao da žene iz SNSD-a obavljaju najvažnije političke funkcije.

-Koliko SNSD misli na žene govori činjenica da je nosilac liste za lokalni parlament upravo žena. Žene u politici su sa 50 i više procenata, da kažem sa pravom odlučivanja i biranja, odnosno da budu birane. Ono što SNSD pokazuje jeste da su na najvažnijim rukovodećim mjestima upravo žene. Činjenica je da je predsjednica Republike Srpske gđa. Željka Cvijanović. Ja mogu da izrazim svoje veliko zadovoljstvo što Aktiv žena predano radi, kako bi što veći broj žena animirao u Gradu Doboju da se uključe u naš politički rad. Naša obaveza kao jačeg pola je da brinemo o damama i da im pomažemo da se afirmišu u politici, poslu i u svemu onome što rade. One su pokretač, snaga i moto, jer žene kada se uključe u politički rad puno su produktivnije i aktivnije od muškaraca i svakako da je to njihova najveća snaga – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

U narednim danima očekuju da će biti potpisan još određen broj pristupnica. Svi su dobrodošli u jednu veliku porodicu i pobjedničku ekipu, poručili su iz dobojskog SNSD-a.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close