Vijesti

Doboj: Prozivke zbog prijema

Iako je prijem kojeg Grad Doboj organizuje svake godine 8. januara prilika da se u svečanoj atmosferi čestitaju svi praznici i pokaže da je Doboj mjesto suživota i tolerancije, posljednjih godina se pojedini mediji bave temom ko je prisustvovao, a ko nije ovom dogadjaju.

Redovna posljedica ovakvih tekstova je i svojevrsni progon predstavnika hrvatskih ili bošnjačkih političara kao i predstavnika vjerskih zajednica zbog prisustva dogadjaju jer prethodi 9. januaru, Danu Republike Srpske.

Ove godine na udaru se našao glavni imam medžlisa IZ Doboj Bajro ef. Džafić koji je bez ahmedije na glavi, kao bilo koji drugi gradjanin Doboja, došao i svojim kolegama kao i predstavnicima javnog, kulturnog i političkog života čestitao pravoslavni Božić te ubrzo napustio prijem. Minute provedene na prijemu bile su dovoljne da efendija Džafić bude izložen velikim pritiscima, iako je više nego poželjno da se na principima suživota i medjunacionalne tolerancije gradi i bolji Doboj i bolja Bosna i Hercegovina.

 RTV DOBOJ
Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close