Sport

Dječaci ŠF „Rudanka Omorika Pet“ treći na turniru u Banjaluci

Škola fudbala „Rudanka Omorika Pet“, sa generacijom dječaka rođenih 2010. godine, ostvarila je prethodnih dana ogroman uspjeh osvajanjem trećeg mjesta na veoma jakom turniru u Banjaluci u organizaciji OFK „Sport team“ iz Banjaluke. Ispred ekipe ŠF Rudanka Omrika PET su bili samo osvajač turnira FK Crvena zvezda Beograd i drugoplasirana novosadska Vojvodina.
Konačan plasam turnira:
1. FK CRVENA ZVEZDA BEOGRAD
2. FK VOJVODINA NOVI SAD
3. ŠF RUDANKA OMORIKA P.E.T.
U veoma jakoj kvalifikacionoj grupi smo ŠF Rudanka Omorika PET izborila je 1.mjesto ispred ekipe poput FK CRVENA ZVEZDA BEOGRAD. Pobjeda u grupi protiv Zvezde od 1:0 golom kapitena Radića, što je ujedno bio i jedini poraz FK Crvena zvezda Beograd, kasnijeg osvajača turnira. U polufinalu ŠF „Rudanka Omorika PET“ poražena je rezultatom 0:1 od ekipe FK VOJVODINA Novi sad, iako je igrač Mario Cvijanović u zadnjoj minuti imao sjajnu priliku za gol izašavši sam ispred golmana Vojvodine, ali je na žalost promašio.
Ipak, kako naglašavaju u ŠF „Rudanka Omorika PET, i ovim plasmanom su prezadovoljni jer je na kraju zauzeto fantastično 3. mjesto, što je velika stvar za ovu dobojsku Školu fudbala.

Bitno je naglasiti da su dobojlije oba dana turnira igrali oslabljeni, jer prvi dan nije bilo Maria Cvijanovića, a drugi dan je nedostajao Aleksandar Kovačević koji su jako bitni za igru ove mlade ekipe. Uprkos svim teškoćama i jakim protivnicima ostvaren je veliki uspjeh.

Na kraju je ŠF „Rudanka Omorika PET“ pohvaljena od organizatora i ostalih učesnika turnira, a dobili su poziv od trenera beogradske Zvezde da ekipa ŠF Rudanka Omorika PET bude njihov gost u narednom periodu tokom 2019.
Takođe, još jedno priznanje ŠF Rudanka Omorika PET stiglo je od trenera golmana FK Crvena zvezda koji je uputio poziv golmanu ŠF Rudanka Omorika PET, Danijelu Saviću da dođe na treninge u ovaj beogradski klub, te da u buducnosti nastupa za ovog velikana iz Srbije.
Na kraju su svi bili zadovoljni, ostvaren je veliki uspjeh za ŠF Rudanka Omorika PET, uz pohvale svih učesnika domaćinu i organizatorima na gostoprimstvu i fenomenalnoj organizaciji ovog tradicionalnog turnira.

Ovo je jedan od turnira gdje je ŠF Rudanka Omorika PET i do sada učestvovala, a planiraju se vrlo rado odazivati i u budućnosti.

RTV DOBOJ

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close