Kupci jednog marketa u Doboju tvrde da su naišli na zanimljivu ponudu proizvoda, koji je u akcijskom pakovanju bio skuplji nego u redovnoj prodaji.

Na “velike akcije” u kojima su proizvodi sniženi po 1 ili 2 feninga već smo navikli, međutim, akcije u kojima su proizvodi sukuplji nego inače su novost u domaćim marketima.

Primjer za to je upravo ovaj slučaj. Kupac koji nam je poslao fotografiju tvrdi da je proizvod po redovnoj cijeni koštao 0,80 KM, dok akcijsko pakovanje od tri ista proizvoda košta 2,55 KM.

“Osim šlaga, akcija pudinga “3 plus 1 gratis” na srednjoj polici je 1,50 KM, a odmah ispod isti proizvod košta 1,70 KM”, tvdi kupac koji je svoje iskustvo podijelio sa Udruženjem za zaštitu potrošača “DON”.

Kupac kaže da je u istoj radnji zatekao mnoge nepravilnosi koje nisu u skladu sa našim Zakonom, te se zapitao šta se to dešava.

“Da li je do mene, pa svašta primjetim? Da li je do trgovaca koji nas namjerno žele prevariti ili do potršača koji još uvijek nisu informisani kako da reaguju na ovakve pojave”, naveo je on.

Srpska info

Prethodni članakGrađani BiH se najviše žale na granične policajce
Naredni članakAktuelno u Doboju – 2. 4. 2018. ; Gost: Dragan Marković, predsjednik saveza Nacionalnih manjina Doboj