Savjet učenika Tehničke škole u Doboju realizuje danas humanitarnu akciju prodaje slatkiša za pomoć bivšem učeniku ove škole Zoranu Jugoviću /27/ kome je neophodno 52.220 evra za nastavak liječenja u Turskoj.

Akcija je cjelodnevna, a prodajni štand sa krofnama, palačincima, bakinim kolačem, okruglicama i drugim slatkišima postavljen je u hodniku Tehničke škole, u okviru objekta Srednjoškolskog centra.

Profesor građevinske grupe predmeta Zlatko Đurić, koji je bio razrednik Zoranu Jugoviću, rekao je da je Jugović bio vrlo dobar učenik koji je diplomirao 2014. godine, a 2015. imao je tešku saobraćajnu nezgodu usljed koje je oko dva mjeseca bio i u komi.

“Tokom posljednje posjete Turskoj ljekari su rekli da je potrebna operacija za nastavak liječenja jer garantuju znatna poboljšanja”, naveo je Đurić.

Direktor Tehničke škole Dragan Dostanić pozdravio je učeničku humanost koju su podržali i svi zaposleni ove škole.

Predstavnik Savjeta učenika Dalila Ostojić istakla je da je riječ o aktivnosti organizovanoj povodom Svjetskog dana nutele koja učenicima nije zahtjevna, ali mnogo znači Jugoviću.

Učenik Borislav Marković očekuje da će današnja akcija biti dobro prihvaćena kod drugara kako bi bio obezbijeđen dio potrebnih sredstava.

Učenica Milica Sarafijanović pripremila je krofne i palačinke uz podršku dvije starije sestre i istakla da su recepti jednostavni, a učenica Anđela Žigić palačinke i naglasila da je ovo jedna u nizu humanitarnih akcija koju realizuju đaci ove škole.

Nastavnik engleskog jezika Svjetlana Hadžić rekla je da je ponosna što je Savjet učenika u kratkom roku organizovao akciju koja je dobro prihvaćena kod drugih učenika, kao i kod društveno odgovornih preduzeća koja su učestvovala u nabavci slatkog namaza – nutele. 

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDodik: Ako neko od BiH pravi cirkus neka bude kompletan
Naredni članakDOBOJ: Akcija za pomoć Zoranu Jugoviću za liječenje u Turskoj