Udruženje građana “Humanitas” pokrenulo je humanitarnu akciju za prikupljanje pomoći dvadesetosmogodišnjem Zoranu Jugoviću iz Doboja, kako bi otišao na operaciju glave u Tursku, koja košta 52.220 evra.

Iz ovog udruženja Srni su rekli da je Jugoviću liječenje neophodno, jer mu se posljednjih godina pogoršalo zdravstveno stanje, koje je narušeno 2016. godine, nakon teške saobraćajne nezgode.

“Nakon pet mjeseci provedenih u komi, Zoran se probudio sa trajnim posljedicama koje uključuju otežano hodanje, ograničenu funkcionalnost lijeve ruke i otežano komuniciranje, te ga razumije samo njegova porodica”, rekli su u Udruženju.

Posljednjih godina Zoranovo stanje se pogoršava, ali se nakon pregleda u Turskoj rodila nada da mu se može pomoći.

“Potrebna je operacija glave, koja košta 52.220 evra, što je izazov za Zoranovu porodicu”, rekli su u Udruženju.

Iz Udruženja su pozvali građane koji su u mogućnosti da pomognu, da pozivom na humanitarni broj 17119 doniraju jednu KM, a pozivi su mogući iz “M:tel” i “BH telekom” mreže.

Za uplate iz BiH dostupan je broj računa Udruženja građana “Humanitas” 5551000062303262 u Novoj banci, a za donacije iz inostranstva moguće je koristiti Pej-pal adresu: paypal@humanitas.ba.

“Svaka pomoć je dragocjena i doprinosi zajedničkom cilju – omogućiti Zoranu kvalitetniji i samostalan život”, naveli su iz Udruženja “Humanitas”.

Savjet učenika Tehničke škole u Doboju realizuje danas humanitarnu akciju prodaje slatkiša za pomoć Jugoviću, koji je bivši učenik ove škole.

Akcija je cjelodnevna, a prodajni štand sa krofnama, palačincima, bakinim kolačem, okruglicama i drugim slatkišima postavljen je u hodniku Tehničke škole, u okviru objekta Srednjoškolskog centra.

Profesor građevinske grupe predmeta Zlatko Đurić, koji je bio razrednik Zoranu Jugoviću, rekao je da je Jugović bio vrlo dobar učenik koji je diplomirao 2014. godine.

Foto: srna.rs

Izvor. SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Prodaja slatkiša za pomoć u liječenju Zorana Jugovića (FOTO)
Naredni članakDOBOJ: Uhapšen vozač jer je odbio test na drogu, za kazne duguje 3.120 KM