Policija iz Doboja dostavila je dobojskom Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv lica iz ovog grada čiji su inicijali M.B. zbog sumnje da je kao odgovorno lice u sportskom klubu izvršilo krivično djelo utaja poreza i doprinosa u iznosu 204.519 KM.

Ovo lice je od jula 2018. do juna 2023. godine, s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi za sportski klub, sastavljalo isprave neistinitog sadržaja, lažno prikazivalo stanja i kretanje sredstava i rezultata poslovanja.

Osumnjičeno lice je pri izvršavanju poreskih i drugih zakonskih obaveza uskratilo sredstva koja predstavljaju javni prihod i tako steklo protivpravnu imovinsku korist sportskom klubu od 204.519 KM, saopšteno je iz dobojske Policijske uprave.

Izvještaj je tužilaštvu dostavljen u utorak, 16. aprila.

Policijskoj stanici Modriča juče je prijavljena provala u porodičnu kuću u vlasništvo lica čiji su inicijali B.Đ. iz Modriče. U toku je rasvjetljavanje krivičnog djela teška krađa.

U protekla 24 časa na području u nadležnosti Policijske uprave Doboj evidentirano je jedno krivično djelo, dva narušavanja javnog reda i mira i tri saobraćajne nezgode.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Film “Garavice” svjedoči o jednom od najvećih stratišta srpskog naroda
Naredni članakNuždić: Narodna skupština da usvoji izvještaj Nezavisne međunarodne komisije o Srebrenici