Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju podnesen je izvještaj protiv V.Đ. zbog sumnje da je kao odgovorno lice u jednom privrednom društvu sa područja ovog grada prodavalo protivpravno eksploatisanu mineralnu sirovinu, čime je privrednom društvu steklo imovinsku korist od 850.911 KM.
Policijska uprava Doboj je saopštila da je izvještaj podnesen zbog krivičnog djela nezakonito postupanje u privrednom poslovanju u sticaju sa krivičnim djelom protivzakonito zauzimanje i eksploatacija prirodnih bogastava i dobara od opšteg značaja.

Iz policije su pojasnili da postoji sumnja da je ovo lice od jula 2018. do septembra 2022. godine, kao odgovorno lice u jednom privrednom društvu sa područja Doboja obavljalo privrednu djelatnost iskopa i prodaje mineralnih sirovina bez odobrenja nadležnog organa.

“Takođe, ovo lice je izbjegavalo platiti naknadu za promjenu namjene zemljišta, te je protivpravno eksploatisanu mineralnu sirovinu u kontinuitetu prodavalo kupcima izdajući im fakture kao da se radi o zakonski eksploatisanim sirovinama, čime je privrednom društvu steklo protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 850.911 KM”, navodi se u saopštenju.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prethodni članakLukić: Od Suda BiH ništa ne očekujem
Naredni članakStevandić: Dodik nije pod međunarodnim sankcijama; OHR piše tragikomične pamflete (VIDEO)