U krugu Saobraćajne policije danas radnici i mehanizacija za odvoz otpada.

Neuslovnim prostorijama u kojima je do sada boravila dobojska saobraćajna policija, konačno je odzvonilo. Danas je i zvanično započeto njhovo rušenje, a na tom mjestu do kraja godine trebalo bi da nikne nova, savremena zgrada. Do tada, saobraćajci će biti smješteni u improvizovanim  prostorijama Zemljoradničke  zadruge , čiji su zidovi takođe oronuli.

-Rušenje i odvoz kabastog otpada trebalo bi da se završi za nekih sedam dana, mi smo trenutno smješteni u prostorijama Zemljoradničke zadruge, sprat objekta su nam dali još prošle godine, a prizemlje koje je bilo takođe potpuno devastirano tokom poplava,  vlastitim radom smo sredili i opremili tri kancelarije, tu ćemo biti smješteni do završetka nove zgrade, izjavio je Jugoslav Stevanović, komandir PS BS, dodavši da su navikli da se seljakaju i rade u neuslovnim prostorijama.

Saobraćajci su izvjesno vrijeme boravili i u kontejnerima, ali i garažama koje su morali prilagoditi za rad. Zbog radova, policija j  komšijama zakucala na vrata i zbog službenih vozila.

-Više nećemo imati ni krug stanice gdje će se parkirati vozila. U saradnji s Auto-moto društvom Doboj, koje je na sreću u neposrednom komšiluku, dogovorili smo da dio vozila bude u njihovom krugu, tako da ćemo sigurno raditi otežano, ali s radošću što će biti izgrađena nova zgrada”, rekao je Jovica Žigić, načelnik Sektora policije PU Doboj.

Nova zgrada koštaće oko dva miliona maraka. Finansijer je Svjetske banke za obnovu nakon poplava. Projektom je predviđeno da novi objekat ima i lift za osobe sa posebnim potrebama.

-Planirano je da objekat bude spratnosti podrum plus dva sprata. Plan je da u objektu budu smještene dvije organizacione jedinice, PS BS i Policijska stanica Doboj 1, pojasnio je Dmitar Vračar, načelnik Policijske uprave Doboj, te dodao da je raspisan tender za izvođača radova.

Novi smještaj trebao da doprinese još boljim rezultatima,  kažu u saobraćajnoj policiji, ističući da su i do sada uprskos otežanim uslovima davali svoj maksimum.

 

RTV Doboj

 

Prethodni članakMarkovićevu istražuju zbog korupcije!
Naredni članakOd marta novi problemi sa pasošima