Predsjednik Zavičajnog udruženja “Zavidovićani” sa sjedištem u Doboju Zoran Blagojević rekao je da paljenje zastave Republike Srpske u Zenici ne treba da iznenađuje Srbe, koje ovaj vandalski čin samo ujedinjuje i jača u odbrani Republike Srpske.

“Nažalost, ne iznenađuje nas to što se dešava jer smo 1995. godine prošli golgotu protjerivanja sa naših ognjišta i paljenje naših zastava”, izjavio je Blagojević novinarima.

On je poručio da je za protjerane Srbe sa područja Zavidovića Republika Srpska majka, pogotovo onim malobrojnim povratnicima na vjekovna ognjišta koja su danas u Federaciji BiH /FBiH/.

“Oni nikog drugog i nemaju. Imaju svoju Republiku Srpsku i u nju su uperene sve oči”, poručio je Blagojević.

On je istakao da paljenje zastave Srpske uz uzvike “Alahu ekber” i “Tekbir” u Zenici samo govori o onima koji su to učinili.

“Nakon 32 godine da se tako nešto dešava – to neka se oni stide i srame. Nas to neće iznenaditi, samo nas ojačava”, naglasio je Blagojević.

U Zenici je zapaljena zastava Republike Srpske, dok je grupa huligana uzvikivala “Alahu ekber” i “Tekbir”.

Vandalski čin dogodio se sinoć, na dan kada je Republika Srpska obilježavala svoj praznik – Dan Republike.

Prema skandaloznim i sramnim snimcima, koji su se pojavili na društvenim mrežama, grupa huligana je nosila i ratne zastave takozvane “Armije BiH. 

Foto: rtvdoboj.org/Arhiva

Izvor: SRNA

Prethodni članakU užem izboru za NIN-ovu nagradu 12 romana
Naredni članakDodik: Potpuno neshvatljiva histerija prema srpskom narodu i Republici Srpskoj