U Grapskoj Gornjoj kod Doboja danas je otvorena rekonstruisana područna ambulanta Doma zdravlja, smještena u objektu koji je u januaru izgorio u požaru, a za čiju adaptaciju je Gradska uprava izdvojila 157.053 KM.

Direktor Doma zdravlja u Doboju Vladimir Marković rekao je novinarima da tim porodične medicine od utorka, 18. juna, kreće sa radom i da će termini rada biti usaglašeni sa potrebama mještana, o čemu će se izjasniti predstavnici mjesne zajednice.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić izrazio je zadovoljstvo što je objekat saniran za oko 120 dana, navodeći da su ovakvi projekti od krucijalnog značaja za mještane.

“Nastavićemo dalje, nastavićemo zajedno i to je jedino što daje rezultat”, rekao je Jerinić, koji kaže da je zadovoljan jer se objekat otvara pred praznik Kurbam bajram.

Predsjednik Mjesne zajednice Grapska Amir Hurtić rekao je da usluge ove ambulante koristi oko 700 mještana ovog i drugih naselja.

Hurtić je podsjetio da su u požaru 31. januara izgorjeli krovna konstrukcija i prvi sprat, a devastirano je prizemlje u kojem su smješteni ambulanta, apoteka, prostorije mjesne zajednice i matičnog ureda.

On je naveo da je apoteka izmještena u Dom kulture, a u planu je da se jedna od obnovljenih prostorija ustupi ili iznajmi za potrebe stomatološke ordinacije.

Hurtić je rekao da se sredstvima Vlade Republike Srpske u ovoj mjesnoj zajednici pred sutrašnji praznik asfaltira sedam sokaka.

Svečanom otvaranju prisustvovali su i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Obren Petrović i ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Sevlid Hurtić.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakVulić: Kauboj Marfi ima ozbiljan problem sa samozaljubljenošću; Vrijeme je za “Gudbaj, Marfi!”
Naredni članakVRIJEME: Sutra sunčano uz umjerenu oblačnost