DOBOJ, 29. JANUARA /SRNA/ – U Doboju je sinoć održana Svetosavska akademija čiji su učesnici podsjetili na nemjerljiv značaj prvog srpskog arhiepiskopa i prosvjtitelja Svetog Save za srpsku crkvu, državu i narod.

“Govoriti o Svetome Savi, a izbjeći zamke idolopoklonstva je veoma teško, i nabrojati sva njegova djela se može, ali to neće biti suština i ono čemu je svetac bio putokaz”, rekao je u besjedi protojerej-stavrofor Mirko Nikolić.

Sveštenik Jovan Mihajlović naglasio je da je velika zasluga vjeroučitelja što je danas djeci približen lik i djelo Svetog Save, koji je poprimio dimenziju koja mu pripada.

U sinoćnjem programu učestvovali su Srpsko pjevačko društvo “Bogoljublje”, dječiji crkveni hor pri Hramu Svetih apostola Petra i Pavla, učenici dramskih sekcija Srednje medicinske škole i Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić” iz Doboja i dobojski književni klub “Jovan Dučić”.

Svetosavsku akademiju, koja je održana u dobojskom Centru za kulturu i obrazovanje, organizovalo je Arhijerejsko namjesništvo dobojsko.

Srna

Foto: RTV Doboj

Prethodni članakKojić: Najteži, a neprocesuirani zločini počinjeni su nad Srbima
Naredni članakDOBOJ: Pješaka usmrtio “reno”