Doboj

DOBOJ: Održan sastanak sa predstavnicima parlamentarnih stranaka (FOTO)

Predsjednici dobojskih odbora SNSD-a Obren Petrović, Demosa Slađan Jović, SP-a Srđan Todorović i DNS-a Dejan Kovačević razgovarali su večeras sa arhijerejskim namjesnikom dobojskim Mirkom Nikolićem o pitanju srpskog jedinstva i drugim temama od važnosti za ovaj grad.

Sastanak je organizovan na inicijativu NJegovog preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, a od pozvanih parlamentarnih stranaka sastanku se nije odazvao predsjednik dobojskog Odbora Ujedinjene Srpske Sretko Đurković, kao i odbora PDP-a Olivera Nedić koja je pozitivna na virus korona.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić pozdravio je poziv i inicijativu vladike Fotija da, okupljeni oko Srpske pravoslavne crkve, politički subjekti razgovaraju o temama bitnim za grad Doboj i njegove građane.

“Naravno da politike ne moraju uvijek da se slažu i ja ću prihvatiti kritiku i to što opozicija u datom momentu smatra da nešto treba uraditi drugačije, ali to ništa manje ne govori da ne treba da se sastajemo”, izjavio je novinarima Jerinić, te izrazio zadovoljstvo što među lokalnim strankama nema sukoba na ličnoj osnovi.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

On je od večeras prihvaćenih zaključaka naveo da će se sastanci lokalnih parlamentarnih stranaka održavati jednom mjesečno u organizaciji Arhijerejskog namjesništva dobojskog, da će se razgovarati o potrebama vjerujućeg naroda i Srpske pravoslavne crkve, kao i da će se naredni sastanak proširiti dobojskim predstavnicima u institucijama Srpske i zajedničkim organima na nivou BiH.

Jerinić je poručio da srpsko jedinstvo nije usmjereno ni protiv koga, s obzirom da je slično organizovanje trenutno prisutno i kod drugih naroda.

Arhijerejski namjesnik dobojski Mirko Nikolić kaže da je riječ o sastancima koji se održavaju u svim sjedištima arhijerejskih namjesništava Eparhije zvorničko-tuzlanske na inicijativu vladike Fotija.

Mirsko Nikolić, arhijerejski namjesnik dobojski

Protojerej stavrofor Nikolić naveo je da je na sastanku razgovarano i o nedavnoj posjeti Doboju NJegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija, kao i planiranim aktivnostima uprave Hrama Svetih apostola Petra i Pavla, od kojih je izdvojio ponovno vraćanje u vlasništvo crkvi lokacije na kojoj se nalazi Spomen-kosturnica dobojskim logorašima stradalim u Prvom svjetskom ratu.

Sastanak je održan u svetosavskoj sali pri Hramu Svetih apostola Petra i Pavla u Doboju

Foto: Facebook/Boris Jerinić – Gradonačelnik Doboja, srna.rs, rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Back to top button
Close