Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić istakao je potrebu da se unaprijedi saradnja javnih institucija i organizacija civilnog društva da bi se obučio nevladin sektor u lokalnim zajednicama za pisanje EU projekata.

Klokić, koji u Doboju prisustvuje radionici za predstavnike republičkih institucija i organizacija civilnog društva, zadovoljan je što će predstavnici nevladinog sektora biti u prilici da praktičnim primjerima predstave usvojena znanja.

On je naveo da će ovakve radionice organizovati i u drugim jedinicama lokalne samouprave, pojasnivši da je riječ o nastavku saradnje Ministarstva za evropske integracije i međunarodnu saradnju Srpske i projekta EU za civilno društvo.

Vođa projekta EU za civilno društvo Igor Stojanović ukazao je na značaj jačanja ove saradnje u zajedničkom kreiranju projekata za realizaciju javnih politika u Republici Srpskoj.

Predstavnik Udruženja građana “Toper” iz Doboja Snežana Šešlija smatra važnim pripremu pisanja projekta, te ukazala na značaj radionica u kojima usko sarađuju sa predstavnicima republičkih institucija. 

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Produžiti rok za dobijanje statusa žrtve ratne torture (FOTO)
Naredni članakGoganović: I predstavnici Republike Srpske podržavaju suverenitet dejtonske BiH