Premijer Federacije BiH /FBiH/ Nermin Nikšić rekao je da je zadovoljan današnjom radnom atmosferom na sjednici Skupštine akcionara “Elektroprenosa BiH” U Doboju i ukazao na potrebu da se zadrži međusobno povjerenje.

On je ukazao na potrebu da se kapital-odnos između FBiH i Republike Srpske niveliše na tri godine, jer će biti nemoguće da se investicije od oko 420.000.000 KM podijele tačno prema postojećem kapital-odnosu.

“Dijelim zadovoljstvo, kako je istakao kolega /Radovan/ Višković koji je i vodio današnju Skupštinu, i smatram da je vrlo važno da nastavimo u ovoj atmosferi da razgovaramo, dogovaramo, usaglašavamo”, izjavio je Nikšić novinarima u Doboju.

On je rekao da je važno da investicije idu, da se gradi elektroprenosna mreža, trafostanice, dalekovodi, da se to na neki način vrati dobrim svim građanima, cijeloj BiH.

Nikšić kaže da je današnja sjednica Skupštine akcionara “Elektroprenosa BiH” protekla u dobroj atmosferi i da su usvojene potrebne odluke koje su važne za dalji rad, investicije, finansijsko planiranje.

“Nije sa aspekta imenovanja kompanija bila blokirana, ali ja razumijem i ljude koji su tamo bili, kojima su istekli mandati, koji su u nekoj neizvjesnosti za šta i kako dalje. Danas smo donijeli i te odluke o raspisivanju konkursa”, izjavio je Nikšić.

Na dnevnom redu 17. Skupštine, između ostalog, raspravljano je o odlukama Upravnog odbora o usvajanju finansijskog plana kompanije za period 2024-2026. godine o ulaganjima u objekte kompanije u iznosima većim od 1.000.000 evra.

Skupština je održana u hotelu “Integra”. 

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prethodni članakKancelarija disciplinskog tužioca odbacila navode Republičkog centra za istraživanje rata
Naredni članakDOBOJ: Žarić: Smanjiti napon mreže ugradnjom prigušnica