Povodom obilježavanja Međunarodnog dana bez automobila u Doboju je danas osnovcima, srednjoškolcima i djeci iz vrtića ukazano na pravila bezbjednog učešća u saobraćaju, te promovisani pješačenje i upotreba bicikla kao zdravi vidovi mobilnosti.

Predstavnik Auto-moto saveza Republike Srpske Jelica Lubura rekla je da će se mališani, vozeći bicikl ili kao pješaci, upoznati sa saobraćajnim pravilima na saobraćajnom poligonu, a srednjoškolci će voziti bicikl na poligonu spretnosti.

Ona je rekla novinarima u Parku narodnih heroja da se već drugu deceniju realizuje ova preventivna aktivnost u okviru Evropske sedmice mobilnosti.

Predstavnik Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Goran Bošnjak kaže da u kontinuitetu podržavaju ovu aktivnost s akcentom na efekte vezivanja pojasa u vozilu, koji će se srednjoškolcima prezentovati na simulatorima prevrtanja i kose ravni, s obzirom na to da su indikatori vezivanja pojasa za vozače za prošlu godinu na veoma niskom nivou, svega 70 odsto.

Načelnik gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Davor Savić rekao je novinarima da je riječ o tradicionalnoj manifestaciji koja mladima treba da ukaže na značaj urbane mobilnosti, a starije da podsjeti koliko su značajne zdrave navike.

Zbog obilježavanja Međunarodnog dana bez automobila, za saobraćaj će do 14.00 časova biti zatvoren dio Hilandarske ulice koja se ukršta sa Ulicom Kneza Lazara i sa Ulicom Cara Dušana rečeno je Srni iz Policijske uprave Doboj.

Manifestaciju organizuje Gradska uprava Doboja uz podršku Policijske uprave Doboj i Auto-moto društava iz ovog grada. 

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakVRIJEME: Sutra pad temperature i kiša
Naredni članakDOBOJ: Lazić: Povećati obuhvat lokalnih zajednica u program “Pomoć i njega u kući” (FOTO)