Na području Policijske uprave Doboj su tokom prošle godine evidentirana 304 krivična djela protiv imovine, što je 42,8 odsto od ukupnog broja evidentiranih krivičnih djela, saopšteno je iz dobojske Policijske uprave.

Lani je evidentirano 100 teških krađa, od kojih su četiri teške krađe u pokušaju, kao i 75 krađa, od kojih su rasvijetljena 73 krivična djela.

Policijska uprava Doboj apeluje na građane da preduzmu mjere zaštite imovine prilikom odsustva od kuće kako bi spriječili da ona bude meta izvršilaca krivičnih djela.

“To se posebno odnosi na period slava kada većina ljudi odlazi iz svojih kuća na kraći vremenski period”, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Iz policije savjetuju da građani zaključavaju ulazna vrata i zatvore prozore i balkonska vrata, bez obzira na to koliko su odsutni, jer su stambeni objekti najčešće mete izvršilaca imovinskih krivičnih djela.

I poslovni prostori su česta meta izvršilaca imovinskih krivičnih djela zbog većeg prometa novca i posjedovanja alata veće materijalne vrijednosti, zbog čega se vlasnicima savjetuje da zaključavaju vrata i, ukoliko je moguće, da ugrade neki od tehničkih sistema zaštite.

Iz policije poručuju da je zaštita imovine efikasnija ukoliko i sami građani preduzimaju određene mjere, te ukoliko sarađuju sa policijom.

“Iz tog razloga apelujemo na građane da, ukoliko uoče neobične situacije ili sumnjiva ponašanja nepoznatih lica u neposrednoj blizini, odmah pozovu policiju na besplatan broj 122”, navedeno je u saopštenju. 

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Milko Grbović pobjednik književnog konkursa (FOTO)
Naredni članakVulić: U BiH neophodno vratiti demokratiju i osloboditi je ropstva od OHR-a