Povodom obilježavanja Dana Evrope, u Društvenom centru, održana je prezentacija vještina i znanja učenika šest gradskih srednjih škola.

Ovaj događaj je naglasio različite strukovne vještine i znanje učenika kroz niz demonstracija, od programskih projekata učenika gimnazije “Jovan Dučić”, tako i primjera poslovnice bankarskog sistema, koji je predstavila Ekonomska škola. Tehnička škola je pokazala svoje umijeće u tehničkom crtanju koristeći napredne kompjuterske programe, dok su učenici saobraćajne škole kroz različite simulacije pružili praktičan uvid u sigurnost na putu. Kulinarska umjetnost nije zaostala, jer je Ugostiteljska i trgovinska škola oduševila prisutne i slatkim i slanim palačinkama, uz stručno voćno ukrašavanje i pripremu koktela. Osim toga, učenici Medicinske škole su izveli demostraciju prve pomoći, a učenici Elektro škole su otkrili svoju inovativnu stranu konstituisanjem robota i razvojem aplikacija.

Treba istaći da su škole prikazale osvojene nagrade i priznanja sa raznih takmičenja, te ovom manifestacijom nisu proslavljena samo obrazovna dostignuća dobojskih učenika, već i njihov doprinos tehnološkom i praktičnom napretku u svojim oblastima.

Foto: Ustupljene fotografije

Izvor: Gradska uprava Doboj – Odjeljenje za evropske integracije

Prethodni članakSutra sjednica Vijeća naroda Srpske
Naredni članakDOBOJ: Javni poziv za redovni prijem djece u cjeloviti razvojni program u predškolskoj 2024/2025 godini