Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da je Doboj grad koji se razvija i koji uvijek može računati na pomoć republičkih institucija u realizaciji važnih projekata koji će doprinijeti boljem životu građana.

Dodik je istakao da je Doboj kao grad od ključne važnosti za Republiku Srpsku u smislu doprinosa tolerantnom i mirnom životu, privrednog razvoja, ali i infrastrukturnih i ostalih važnih projekata.

“Zajedno činimo da se u Doboju rješavaju infrastrukturni i ostali problemi kao preduslov da ljudi ovdje dobro žive i imaju više radnih mjesta. Ponosan sam na kapitalni projekat izgradnje nove bolnice, koja će biti otvorena 4. septembra. To će biti jedan od onih objekata kojim ćemo se dugo ponositi jer predstavlja dio ne samo zdravstvene usluge već i dokaz naših sposobnosti da napravimo tako važan projekat za zajednicu”, rekao je Dodik u obraćanju na svečanoj akademiji povodom Dana grada Doboja.

On je istakao da bez ovog grada ne bi bilo moguće riješiti mnoge probleme u vezi sa izgradnjom mreže auto-puteva koji vode ka Sarajevu, ali i prema Bijeljini i Beogradu.

“To je naša ideja i cilj i zahvaljujem se svim ljudima u Doboju koji su dali doprinos da napravimo i budemo dio pobjedničkog tima izgradnje auto-puteva”, rekao je Dodik.

Kao posebno važan segment i pečat grada Doboja, on je naveo odluku lokalnih vlasti da grade stanove za mlade bračne parove, u čemu ovaj grad može biti primjer drugima.

“Dodjela ključeva za stanove izbjeglim i raseljenim licima je najveći projekat ne samo u Srpskoj, nego i u BiH. Sinergija koja je stvorena između različitih nivoa valsti i odgovornih lica doprinijela je tome da danas možemo da predamo ključeve ljudima koji to dugo čekaju. Uvijek se osjećam postiđeno što to nije prije urađeno, ali društvo je odgovaralo na te zahtjeve svih prethodnih godina”, istakao je Dodik.

On je ponovio da će Republika Srpska biti podrška i u ostalim važnim projektima koji će omogućiti nova radna mjesta i ubrzani razvoj Doboja.

“Nikada ne smijemo zaboraviti ljude koji su u određenim potrebama da im se pomogne, moramo pokazati još više svoje humano lice, a Doboj to i čini”, porčuio je Dodik.

Dan Doboja slavi se 28. juna kao sjećanje na prvi pisani pomen grada u dubrovačkom pismu ugarskom kralju Žigmundu od 28. juna 1415. godine.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Cvijanović: Doboj ide krupnim koracima naprijed; Realizovani veliki projekti
Naredni članakDOBOJ: Uručeno najviše priznanje grada Obrenu Petroviću