Službenici Policijske uprave Doboj vratili su Javnoj predškolskoj ustanovi “Majke Jugović” u Doboju četiri televizora koja su pronađena od ukupno pet ukradenih.

Rasvjetljavanje ovog krivičnog djela najviše je obradovalo mališane koji borave u objektu odbaništa „Majke Jugovića“ u Starom gradu. Dječiji sadržaji na malim ekranima, za koje su u vrtiću bili uskraćeni od novembra prošle godine, kada su televizori ukradeni, ponovo su im dostupni. Direktor ove predškolske ustanove Davor Savić zahvalio je policiji na angažovanosti i ažurnosti prilikom pronalaska lopova.

-Danas su nam vraćeni ukradeni televizori tj. četiri od pet ukradenih, nadamo se da će i taj peti biti pronađen i vraćen, u svakom slučaju hvala MUP-u RS na ažurnosti, izjavio je Savić.

U PU Doboj navode da je izvršilac ovog krivičnog djela, koje se tretira kao teška krađa pronađen, kao i njegova dva pomagača, te dodali da je reč o osobama koje su povratnici u izvršenju sličnih krivičnih djela.

Podsjećamo, lopovi su iz vrtića ukrali i ušteđevinu mališana, koja se nalazila u kasicama, a koja je bila namenjena za kupovinu slikovnica za učenje engleskog jezika. Tokom pretresa u stanovima navedenih lica pronađena su četiri ukradena televizora, ali i manja količina droge.

RTV Doboj
Bojana Lugonjić
Foto: RTV Doboj

Prethodni članakZvanično: Bez Serene na Australijan openu
Naredni članakNovac je posuđen Autoputevima RS