Doboj

DOBOJ: Doboj obilježava Dan grada; Primjer dobre saradnje republičke i lokalne vlasti (FOTO/VIDEO)

Doboj obilježava Dan grada. Na svečanoj akademiji najviši zvaničnici Republike Srpske koji su i ovaj put istakli važnost dobre saradnje republičkih i lokalnih vlasti najviše priznanje.

Plaketa grada uručena je srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku koji je čestitao građanima Doboja ovaj Dan.

Tom prilikom Dodik je izrazio zahvalnost za najveće priznanje, te podsjetio da je novčani dio te nagrade donirao Udruženju za pomoć djeci sa poteškoćama u razvoju Doboj.

Čestitke i od predsjednice Srpske Željke Cvijanović. Na Svečanoj akademiji je istaknuto da je Doboj savremen grad i razvija se svakog dana.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik kaže da to vidi svaki put kada dođe u Doboj.

– Brojni projekti posebno za mlade govore da je ovo grad budućnosti – ističe Dodik.

Da je Grad Doboj jedan od primjera uspješne saradnje republičkih i lokalnih vlasti na realizaciji zajedničkih projekata koji za cilj imaju razvoj i stvaranje boljih i kvalitetnijih uslova za život građana ove lokalne zajednice, poručila je u čestitki predsjednica Srpske Željka Cvijanović.

Gradonačelnik Boris Јerinić kaže da se u Doboju održava stabilna politička situacija što pozitivno utiče na razvoj ovog grada. Doboj je veliko gradilište u kojem se realizuju brojni projekti i strateško je mjesto u Republici Srpskoj.

– Doboj je danas jedno od najvećih gradilišta u Republici Srpskoj. Ogromni infrastrukturni objekti koji se ovdje rade, uzimajući u obzir i samu obilaznicu, odnosno auto-put koji treba dalje od Јohovca da ide prema entitetskoj liniji –  rekao je Dodik i kao velike infrastrukturne objekte izdvojio i izgradnju bolnice, sportske dvorane, te uređenje obale s ciljem sprečavanja poplava, ističući da se svi ti projekti realiziju zahvaljujući agilnom djelovanju rukovodstva grada na čelu sa gradonačelnikom Doboja Borisom Јerinićem.

Јerinić je istakao da je Doboj najveće gradilište upravo zahvaljujući Dodiku .

Gradonačelnik Doboja je rekao je da je politička stabilnost u ovom gradu odraz razvoja te lokalne zajednice koji će biti nastavljen zahvaljujući toj stabilnosti i predstavnicima u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Vladi Srpske i parlamentu BiH.
Јerinić je naglasio da simbioza lokalne i republičke vlasti, te institucija na nivou BiH daju rezultate u ovom gradu.

Dodik je u Doboju sa gradonačelnikom posjetio i Centar za dnevno zbrinjavanje djece i omladine.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close