Doboj

DOBOJ: Do kraja godine u Doboju počinje sa radom IT centar RTRS-a (FOTO)

U Doboju će do kraja godine početi sa radom Informativno-tehnički centar Radio-televizije Republike Srpske /RTRS/, koji će emitovati programske sadržaje sa područja cijele dobojske regije.

Direktor RTRS-a Dijana Milanković rekla je novinarima da će gledaoci pored dnevnopolitičkih sadržaja biti u prilici da prate i sadržaje koji se tiču života običnog građanina, a u planu je i emisija hronika dobojske regije koja će se emitovati jednom sedmično

Dijana Milanković, direktor RTRS-a

Milankovićeva je nakon današnjeg obilaska prostorija IT centra u Doboju rekla da će taj savremeni prostor omogućiti ovom mediju da bude efikasan i da na kvalitetan i objektivan način prikaže ono što čini život građana.

Pored tima koji je do sada izvještavao sa područja Doboja, ona je navela da se vode pregovori oko angažovanja novih radnika.

Ona je zahvalila Gradskoj upravi Doboja na podršci i inicijativi za realizaciju ovog IT centra.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić zadovoljan je što se privodi kraju realizacija projekta otvaranja IT centra u Doboju i ispoštovao dogovor iz 2020. godine u kojem je učestvovao i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

“Danas možemo reći da smo pripremili prostorije, obezbijedili sve one uslove koji su potrebni da jedan IT centar funkcioniše za određenu regiju”, izjavio je Jerinić.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Prije obilaska prostorija IT Centra u Doboju Milankovićeva i Jerinić održali su radni sastanak u Gradskoj upravi, a događaju je prisustvovao i poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Sanja Vulić.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close