Vijesti

DOBOJ: Djeca u posjeti kompaniji za proizvodnju kreča (FOTO)

Belgijska kompanija za proizvodnju kreča i proizvoda od krečnjaka “Karmeus” u naselju Ševarlije organizovala je danas, u okviru obilježavanja Evropskog dana minerala, dan otvorenih vrata za učenike Osnovne škole /OŠ/ “Vuk Stefanović Karadžić” i korisnike inkluzivnog “Kutka za djecu”.

Glavni tehnički rukovodilac “Karmeusa” Goran Agbaba rekao je Srni da će tokom boravka u kompaniji mališanima biti ukazano na značaj minerala, odgovornoj eksploataciji i racionalnom korištenju, te odgovarajućoj reciklaži.

“Mališani će danas obići rudnik krečnjaka i kompletan proizvodni pogon”, izjavio je Agbaba i naveo da će za mališane biti organizovane i radionice o održivom razvoju i zaštiti životne sredine.

Fondacija “Karmeus” je kroz projekat edukacija i radionica izdvojila sredstva za opremanje dramske sekcije OŠ “Vuk Stefanović Karadžić”, koja će u okviru današnje posjete imati i generalnu probu.

Projekat je realizovan na inicijativu dobojskog Udruženja za pomoć djeci sa posebnim potrebama, čiji je direktor Sanja Živković ukazala na dugogodišnju saradnju sa “Karmeusom”, koji je društveno odgovorna kompanija.

Ona je navela da projekat nosi naziv “Zeleni prstići za zelenu planetu” i da će ga realizovati dramska sekcija dobojske OŠ “Vuk Stefanović Karadžić” i Teatar za djecu “Talija” iz Beograda.

Direktor Oš “Vuk Stefanović Karadžić” LJubiša Blagojević najavio je da će nakon današnje generalne probe glumci drmaske sekcije škole i Teatra “Talija” u lokalnom Centru za kulturu i obrazovanje idućeg mjeseca izvesti predstavu “Zamislite djeco”, prema tekstu Duška Radovića.

“Karmeus” je u Republici Srpskoj prisutan od 2008. godine i bavi se proizvodnjom kreča, hidrata, krečnjaka i mljevenog krečnjaka. 

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close