Sport

Zlato za Srbiju u Tokiju – 50.000 evra

Vlada Srbije za osvajače medalja srpskih sportista na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine izdvojiće rekordne nagrade.

Zlatna medalja vrijedi 50.000, srebrna 45.000, a bronzana 40.000 evra, potvrdio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

On je pojasnio da će, za razliku od  OI u Riju, nagrade biti identične za osvajače odličja u ekipnim i pojedinačnim sportovima.

– Prošle nedjelje povećali smo nagrade za rezultate na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama. Država zlatnu medalju nagrađuje 50.000 evra, srebro je 45.000, a bronza 40.000. To su najveće nagrade ikada za Srbiju, iako su povećane i za Olimpijske igre u Riju, i time smo postali lideri ne samo u regionu, već u svijetu – rekao je Udovičić.

Podsjetio je da je Srbija, po visini davanja nagrada sportista, odavno prestigla zemlje regiona poput Hrvatske, Slovenije, Mađarske…

– Želimo da omogućimo našim sportistima najbolje moguće uslove, pripreme, ali i najveću nagradu za ono što su ostvarili reprezentujući sebe, tim, Savez i Srbiju – rekao je ministar i zahvalio se sportistima što na najkvalitetniji način predstavljaju Srbiju i najbolji su ambasadori zemlje.

Udovičić ističe da očekuje rekordan broj medalja u Јapanu, odnosno preko osam koliko ih je osvojeno u Riju, ali i na ostalim velikim takmičenjima.

Foto: pixsell

Izvor: RTRS


Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close