Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Selma Čabrić rekla je sinoć da su uspjesi Teniskog kluba “Doboj” na ponos ovom gradu i Republici Srpskoj.

Čabrićeva je u Doboju prisustvovala svečanosti povodom obilježavanja 45 godina postojanja Teniskog kluba “Doboj” na kojoj joj je uručena Plaketa za podršku u organizovanju međunarodnih turnira.

Ona je istakla da je ovaj klub iznjedrio mnogo uspješnih tenisera poput Andreja Nedića i Marka Maksimovića, dok još mnogo dječaka i djevojčica čekaju da svoj talent pretoče u uspjeh.

“Moram da pohvalim te ljude koji su, što se tiče Ministarstva porodice, omladine i sporta, nama važna karika u Ljetnoj školi sporta”, rekla je novinarima Čabrićeva i poručila da je Doboj grad velikog srca i vrijednih ljudi.

Predsjednik Skupštine dobojskog Teniskog kluba Miodrag Marković istakao je da Dobojlije posljednju deceniju dominiraju tenisom, kako organizacijom međunarodnih takmičenja, tako i kvalitetom i osvojenim turnirima.

Marković je ukazao na potrebu da ovaj klub održi finansijsku stabilnost, te ojača i omasovi predtakmičarski, takmičarski i rekreativni pogon.

On je naveo da je 13. po redu “Tenisko veče” manifestacija tokom koje članovi ovog kluba, osim druženja, sumiraju ovogodišnje rezultate, a najzaslužnijim budu uručena priznanja.

Sekretar Teniskog kluba “Doboj” Dragan Dragičević rekao je da su jedini klub u BiH koji već 16 godina organizuje tri jaka međunarodna turnira – ITF fjučers iz kategorije M15, koji je na listi manifestacija od posebnog značaja za Republiku Srpsku, ITF turnir iz kategorije J5, te Tenis Evropa.

Osim toga, dodao je Dragičević, klub organizuje, i prvenstvo veterana, te regionalni memorijalni turnir “Ljubiša Miladinović”.

Dragićević je naglasio da bi izgradnja zatvorene sportske dvorane, za šta su potrebna značajna novčana sredstva, omogućilo klubu da organizuje kvalitetnije i jače turnire.

Teniski klub “Doboj” iznjedrio je mnoge talente, među kojima Luku Đurđevića, osvajača prve titule za ovaj klub sa turnira Tenis Evropa, Andreja Nedića, koji je trenutno 589 igrač na ATP listi, Marka Maksimovića, osvajača završenog masters turnira Tenis Evropa u Monte Karlu, te Saru Tripić ovogodišnju najbolju teniserku Republike Srpske i BiH do 12 godina i reprezentativku BiH.

Šef stručnog štaba Denis Spahić rekao je da dobojski klub ima mnogo talenata, budućih šampiona i osvajača medalja. 

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakUbjedljiv poraz Sloge Meridian od Borca
Naredni članakDOBOJ: ŽRS: Putnički voz udario automobil na prelazu u Ostružnji Gornjoj