Grad Doboj će se u skladu sa usvojenim planovima infrastrukturno širiti prema jugu i u tom pravcu već je izmijenjen dio regulacionih planova, dok su radnici “Elektro-Doboja” izgradili neophodnu trafostanicu, izjavio je potpredsjednik Skupštine grada Zoran Blagojević.

“Sve komunalne i infrastrukturne radnje, koje su neophodne prilikom izgradnje i proširenja, planirana su i biće urađene”, izjavio je Blagojević novinarima na današnjem prijemu Gradske uprave povodom Božića i Dana Republike Srpske.

Blagojević je rekao da je gradski parlament u nacrtu usvojio planove rada u tekućoj godini za institucije i ustanove čiji je osnivač grad Doboj.

Predsjednik Skupštine grada Doboja Srećko Rekanović naveo je da je riječ o tradicionalnom prijemu, kojem su, uz potpredsjednika Vlade Republike Srpske Miloša Bukejlovića, prisustvovali i lokalni privrednici i predstavnici nevladinih udruženja, lokalni predstavnici u institucijama Republike Srpske, pripadnici MUP-a Srpske i Oružanih snaga BiH.

Direktor vrtića “Majke Jugović” Anđelka Kuzmić ukazala je da proširenje grada traži i nove vrtićke kapacitete ove ustanove, koja trenutno ima oko 570 mališana u pet organizacionih jedinica, od kojih su četiri u Doboju, a jedna u Petrovu.

Kuzmićeva je najavila da je ovogodišnjim planom rada predviđena i šesta organizaciona jedinica vrtića, koja bi trebala da bude u južnom dijelu grada.

“Mi još imamo oko 50 do 60 djece na listi čekanja i pretežno je riječ o jasličkoj djeci, uzrasta do tri godine, koja borave u manjim grupama u skladu sa zakonom”, izjavila je Kuzmićeva.

Direktor Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić” LJubiša Blagojević najavio je da će u drugoj polovini januara biti završeni građevinski radovi na dograđenom dijelu objekta škole, namijenjenom za potrebe učenika sa poteškoćama u razvoju koji trenutno nastavu pohađaju u posebnim odjeljenjima.

Blagojević je naveo da su građevinske radove u iznosu od oko 400.000 KM finansirali Gradska uprava Doboj i evropski fondovi, dok je za opremanje neophodno još 120.000 KM.

“Nadamo se da ćemo obezbijediti i ta sredstva i da ćemo do 1. septembra ove godine imati objekat spreman onako kako smo zamislili”, izjavio je Blagojević. 

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prethodni članakVulić: FBiH da se ugleda na Srpsku od koje smo mi napravili državu (VIDEO)
Naredni članakDOBOJ: Tradicionalni prijem Gradske uprave povodom Božića i 9. januara – Dana Republike Srpske (FOTO/VIDEO)