Pripadnici Policijske uprave Doboj, njih 76, danas i sutra će dobrovoljno dati krv u okviru obilježavanja Dana policije Republike Srpske, 4. aprila.

Akcija je organizovana na Odjeljenju za transfuziologiju Bolnice “Sveti apostol Luka” u Doboju.

Inspektor u Sektoru policije Slaviša Vuković rekao je novinarima da je tokom službe krv darovao 19 puta, što smatra da treba da radi svaki čovjek i pripadnik MUP-a.

Među pripadnicima policije koji su se danas odazvali ima i onih koji su krv organizovano dali i više od 60 puta, kao i kada se za to ukaže potreba.

Krim-tehničar Zoran Cvijetić darovao je krv 60 puta, navodeći kako je bilo situacija i da je riječ o teškim slučajevima kada je to bilo neophodno za život.

Policijski službenik u Policijskoj stanici Brod Jovana Jerković prvi put se kao pripadnik MUP-a odazvala ovom pozivu budući da je u radnom odnosu svega šest meseci, ali je do sada to učinila 11 puta.

Ovoj humanoj akciji odazvao se i policijski službenik Policijske stanice Doboj jedan Luka Bajić koji krv daje šesti put kako bi spasio nečiji život.

Transfuziolog Božidar Slavujević naveo je da Odjeljenje za transfuziologiju raspolaže dovoljnom količinom krvi zahvaljujući ovim i organizovanim akcijama.

Pripadnici dobojske Uprave organizovano daju krv i za Dan Republike Srpske, 9. januar, kao i prilikom obilježavanja slave MUP-a Srpske Svetog arhangela Mihaila. 

Foto: rtvdoboj.org, srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Kod mladih sve više poštapalica u govoru, održane radionice “Progovori da vidim ko si”
Naredni članakVRIJEME: Sutra toplije uz postepeno naoblačenje