Okružni sud u Doboju odredio je jednomjesečni pritvor Andreji Kajganić i Draženu Lazareviću osumnjičenim za teško ubistvo S.K. iz Doboja.

– Osumnjičenima se stavlja na teret da su po prethodnom dogovoru, zajedno sa maloljetnom kćerkom prvoosumnjičene, 29. januara tabletama omamili S.K. u namjeri da ga liše šivota. U objavi zbog čega im je određen pritvor se navodi da su taj dan u popodnevnim časovima, nakon što je maloljetnica usitnila veći broj tableta “treana” od 10 miligrama, koje je na molbu osumnjičenih kupila Andrejina sestra V.M, pomiješala sa vodom, da bi po dogovoru sa osumnjičenima, maloljetna u večernjim časovima otišla u porodičnu kuću oca i napravila mu limunadu sa vodom u kojoj se nalazio izmrvljeni prah u namjeri da ga tako omami i uspava – navode iz Okružnog suda u Doboju.

Kako se ističe u saopštenju, tablete su maloljetnica i prvoosumnjičena i u ranijem periodu davale S.K, a da on za to nije znao.

– Nakon što su tablete počele djelovati i nakon što je oštećeni zaspao, ostavila je otključana ulazna vrata od kuće, o čemu je obavijestila osumnjičene koji su došli i ušli u unutrašnjost, nakon čega su maloljetnici rekli da ide u dnevnu sobu i da zatvori vrata. Osumnjičeni su potom ušli u sobu gdje je spavao oštećeni S.K. gdje su ga vezali tako što su mu oblijepili glavu sivom selotejp trakom, a noge i ruke vezali kanapom i selotejp trakom i zadali nekoliko udaraca od kojih je krvario – ističe se u saopštenju.

Dodaju, da su ga potom iznijeli iz kuće i putničkim karavan vozilom odvezli u šumu u neposrednoj blizini pored izletišta Preslica gdje su mu zadali nepoznatim predmetom četiri ubodne rane u predjelu stomaka, usljed čega je nastupila smrt.

– Takvog su ga ostavili u šumi i uputili se u nepoznatom pravcu. Sudija za prethodni postupak juče je Kajganićevoj i Lazareviću odredio pritvor zbog krivičnog dijela teško ubistvo – zaključuje se u saopštenju.

Podsjećamo, tijelo Saše Kulišića pronađeno je na izletištu Preslica. Njegova supruga Andrea Kajganić uhapšena je zbog sumnje da je sa muškarcem Draženom Lazarevićem, sa kojim je bila u emotivnoj vezi, izvršila ubistvo.

Uhapšena je i maloljetna osoba kojoj je takođe određen jednomjesečni pritvor. Prema nezvaničnim informacijama, maloljetno lice je kćerka ubijenog Kulišića.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakVulić: Alijansa da odgovara za bombardovanje osiromašenim uranijumom
Naredni članakDOBOJ: Gradska uprava Doboj izmiruje svoje poreske obaveze