Pod ozbiljnom prijetnjom da ispadne iz top 20, bez jasne ideje šta i kako dalje, Novak Đoković kreće sa pripremama za Monte Karlo bez trenera.

Već duže vrijeme Đoković se ne bori protiv rivala, nego sam sa sobom. A sam nastavlja i na šljaci. Unutrašnja borba nespremnog tijela i poljuljanog psihičkog stanja ga čeka pred najteži dio sezone u kome brani 1.500 bodova na četiri turnira.

Po povratku sa odmora u Dominikanskoj Republici, srpski teniser će trenirati na terenima u svom prebivalištu. Kao i prošle godine kada je raspustio cijeli stručni štab, društvo će mu vjerovatno praviti brat Marko. Kao pomoć bi mogao da uleti i povremeni trener Dušan Vemić, koji je često mijenjao Vajdu i Bekera. Iako nekadašnji dubl majstor sarađuje sa braćom Brajan, dogovor je da uvijek može da uskoči u Novakov boks ako srpski as pozove.

Ostaje da se vidi i da li će uslijediti poziv Marijanu Vajdi da se vrati u stručni štab. Đoković nije prekidao kontakte sa svojim “teniskim ocem” i svakako će od njega zatražiti savjet šta da radi dalje. Slovak je ostao u životu nekada najboljeg tenisera svijeta u ulozi savjetnika, a mogao bi da pomogne Srbinu da se vrati na pravi put.

Pitanje novog prvog trenera je goruće koliko i ono oko kondicionog, jer je Marko Paniki na izlaznim vratima. Italijan je radio sa Novakom u periodu rehabilitacije, ali nikakav napredak nije postignut.

Lendl i Sampras daleko

Kao i prošle godine kada je Đoković raspustio cijeli stručni štab, u svjetskim medijima se vrti nekoliko kandidata za mjesto prvog trenera. Ipak, od eventualnih pregovora sa Ivanom Lendlom i Pitom Samprasom zasada nema ništa. Novak će pokušati sam koliko-toliko da podigne formu za masters u Monte Karlu, a potom će natenane razmisliti o daljim koracima.

(novosti.rs)

Prethodni članakU BiH danas umjereno oblačno
Naredni članakŠta nam Apple sprema: iPhone bez dodirivanja