Savjet ministara usvojio je danas odluku kojom su obezbijeđena četiri miliona KM za BHRT za studijske i produkcione kapacitete za proizvodnju signala u HD rezoluciji, te po tri miliona KM vladama Republike Srpske i Federacije BiH za podsticaj razvoja elektronskih medija.

Sredstva doznačena BHRT-u biće namijenjena i za otplatu prava prenosa Evropskog prvenstva u fudbalu i Ljetnjih olimpijskih igara ove godine, saopšteno je iz Ministarstva transporta i komunikacija u Savjetu ministara, na čiji je prijedlog usvojena odluka.

Resorni ministar Edin Forto rekao je da je ovo samo prvi korak, a da naredni mora biti imenovanje upravljačkih struktura FTV-a u Parlamentu Federacije BiH, kako bi se riješilo prikupljanje RTV takse na području ovog entiteta.

U saopštenju se navodi da se ovom odlukom nastoji obezbijediti finansijska stabilnost javnih servisa, što je jedan od 14 prioriteta za pridruživanje EU, omogućiti održivost i funkcionalnost BHRT-a, te stvoriti pretpostavke za podršku i unapređenje sektora telekomunikacija i elektronskih medija u BiH.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakRepublici Srpskoj potvrđen kreditni rejting “B” sa stabilnim izgledima
Naredni članakPatrijarh Porfirije: Uloga Crkve je da liječi podjele, a ne da ih produbljuje