Na poziv rukovodstva Srpsko – ruskog humanitarnog centra, delegacija Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske koju je predvodio v. d. direktora Boris Trninić boravila je na dvodnevnoj posjeti ovom centru u Nišu.

Nakon srdačne dobrodošlice, direktor SRHC Bojan Kostić i kodirektor Јevgenij Filatov, sa saradnicima, upoznali su delegaciju iz Republike Srpske, s kojom je bio savjetnik ministra bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Darko Šandara, sa istorijom, dostignućima, planom rada Srpsko – ruskog humanitarnog centra iz Niša koji je, između ostalog, postao i sertifikovana regionalna ustanova Međunarodne organizacije civilne zaštite za obuku.

Otvorenost, predusretljivost pratili su radni dio susreta u kome nam je SRHC stručno predstavio svoje trenažere, poligone, magacine, učionice, EXPO sale, trening vatrogasaca – spasilaca na multifunkcionalnom trenažeru Šturm, trening na poligonu Staza spasilaca, uopšte nastavno – trenažne poligone, napredak i kapacitete prve medicinske pomoći, smještajne mogućnosti SRHC;

Markirana je buduća saradnja RUCZ Srpske i SRHC sa težištem na obuci, opremanju, zajedničkim vježbama, zajedničkom angažovanju u realnim situacijama.

Foto: ruczrs.org

Izvor: RTRS

Prethodni članakMusa priprema okupljanje pristalica pred Sudom BiH u ponedjeljak u vrijeme suđenja Dodiku (FOTO)
Naredni članakVRIJEME: Sutra sunčano, temperatura do 17 stepeni