Umjesto dosadašnjeg Nebojše Marića funkciju zamjenika gradonačelnika Doboja ubuduće će obavljati Dejan Starčević. Tako je danas odlučio lokalni parlament, tajnim glasanjem. Novoizabrani zamjenik gradonačelnika  je  obećao  da će raditi u interesu svih građana.

–  Nadam se da ćemo u budućnosti raditi svi zajedno, sve političke partije, na prosperitetu Grada, u dobrobit i  interes građana, te da ćemo u tome imati i podršku Vlade RS , te  Savjeta ministara BiH, rekao je Starčević.

Nebojša Marić,  zbog  mandata u Narodnoj skupštini podnio je ostavku na mjesto zamjenika gradonačelnika. Nasljedniku je poželio sreću u radu, i uspješan nastavak započetih infrastrukturnih projekata u gradu.

-Nadam se da će budući zamjenik upsješno obavljati svoju funkciju, imati dobru saradnju sa svim odbornicima, budžet grada je stabilan, izborna kampanja je završena,  tako da se može krenuti u realizaciju projekata i nastavak asfaltiranja ulica, izgradnju kolektora,  sportske hale i drugih infrastrukturnih projekata , izjavio je Marić.

Skupština grada Doboja usvojila je i Nacrt budžeta za narednu godinu, u iznosu od oko 35 miliona maraka. Odbornici su usvojili  i izvještaj o polugodišnjem izvršenju budžeta u kojem je iskazan budžetski suficit od 395.760 KM.  Kada su u pitanju kadrovska rješenja  za novog direktora Toplane imenovan je Slađan Jović.

RTV DOBOJ

 

Prethodni članakDOBOJ: Indetifikovano tijelo Izudina Buljubašića
Naredni članakU Kozarskoj Dubici sutra Dan žalosti