BANJALUKA – Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske danas će u Banjaluci obilježiti 4. april – Dan policije Republike Srpske, a svečansoti će prisustvovati predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović i premijer Srpske Željka Cvijanović.

Obilježavanju će prisustvovati ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović, kao i Zoran Đerić, izaslanik člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladena Ivanića.

U 10.00 časova biće služen parastos za 782 poginula pripadnika MUP-a kod spomenika poginulim pripadnicima MUP-a Republike Srpske, najavljeno je iz resornog ministarstva.

U 11.00 časova predviđen je program povodom obilježavanja Dana policije i otvaranja Centra za obuku MUP-a u bivšoj kasarni u Zalužanima.

Centar će presjecanjem vrpce otvoriti predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Vlade Srpske Željka Cvijanović i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, te zajedno sa zvanicama obići prostorije, a potom i tehničko-taktički zbor.

U 13.00 časova biće osveštana spomen-soba i održan pomen poginulim pripadnicima MUP-a Republike Srpske.

(Nezavisne)

Prethodni članakNestvarne makazice Ronalda ostavile Torino u čudu
Naredni članakRoma večeras gostuje Barseloni, Mančester Siti domaćin Liverpulu