Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović boravi u jednodnevnoj posjeti Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gdje je danas u Abu Dabiju razgovarala sa državnim ministrom ekonomije i trgovine u Ministarstvu spoljnih poslova Ahmedom el Sajegom.

Tokom sastanka je istaknuto da su bilateralni odnosi dvije strane veoma dobri, bez otvorenih pitanja, sa ogromnim prostorom za unapređenje kako privrednih i trgovinskih veza, tako i drugih vidova saradnje, prvenstveno u domenu obrazovanja.

Sagovornici su naglasili značaj odluke o ukidanju viza za državljane BiH prilikom putovanja u UAE, izrazivši očekivanje da će to dati dodatni podstrek razvoju saradnje u oblasti turizma.

Ovom prilikom je razgovarano i o zaključivanju sporazuma o unapređenju i zaštiti investicija između BiH i UAE, čije usaglašavanje je u završnoj fazi, a koji bi trebao biti potpisan tokom ove godine.

Srpski član Predsjedništva BiH upoznala je sagovornika o aktuelnim političkim i ekonomskim prilikama, kao i o najznačajnijim investicionim i turističkim potencijalima u Republici Srpskoj i BiH.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakServisna informacija Policijske uprave Doboj za dan 16.01.2024. godine
Naredni članakGrađani pred Sudom BiH pružaju podršku predsjedniku Srpske