Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović poručila je da su praznici vrijeme kada se šalju poruke mira i stabilnosti, što Republika Srpska želi svim narodima u BiH.

Na božićnom prijemu u kasarni “Kozara” u Banjaluci Cvijanović je istakla da je zadovoljna saradnjom koju predstavnici Srba u Oružanim snagama BiH imaju sa Predsjedništvom BiH, ali i sa institucijama Republike Srpske.

– To i jeste njihova baza, a samo djelovanje u okviru Oružanih snaga BiH zahtijeva puno taktike i umijeća da se naprave izbalansirani i dobri odnosi – rekla je Cvijanović.

Cvijanović je naglasila da Srbi nikada nisu bili ti koji su remetili ono što u sistemu odbrane treba njegovati kao stvarni operativni život.

– Naša poruka je da to ne treba dozvoliti ni drugima. Ako je nešto zajedničko, onda je zajedničko – istakla je Cvijanović.

U kasarni “Kozara” u Banjaluci danas je upriličen prijem povodom pravoslavnog Božića kojem prisustvuju i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministri u Vladi Republike Srpske, predstavnici Srpske u zajedničkim institucijama BiH, predstavnici republičkih organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, lokalnih zajednica i republičkih ustanova, generalni konzul Srbije u Banjaluci Miloš Vujić, te vojni atašei Rusije i Kine.

Prijem su organizovali zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović i Kancelarija pravoslavnog dušebrižništva tog ministarstva, te Treći pješadijski /Republika Srpska/ puk.

Treći pješadijski /Republika Srpska/ puk postrojen je dočekao zvaničnike Republike Srpske.

Prije prijema i svečane trpeze, u Crkvi Svetih novomučenika jasenovačkih u kasarni “Kozara” Svetu arhijerejsku liturgiju služio je Njegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački Sergije.

Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Izvor: RTRS

Prethodni članakGrađani Srpske koji planiraju zamjenu dotrajale stolarije, fasade ili sistema grijanja – mogu računati na pomoć
Naredni članakDodik: Bez Srba u Ustavnom sudu BiH dok ne odu stranci (VIDEO)