Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović naglasila je u razgovoru sa kineskim ambasadorom u BiH Đi Pingom važnost očuvanja mira i stabilnosti, istakavši da je za prevazilaženje političkih izazova u BiH nephodno poštovanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti i Dejtonskog mirovnog sporazuma i unutrašnji dijalog predstavnika svih konstitutivnih naroda.

Cvijanović je zahvalila Kini i njenom rukovodstvu na principijelnom i realnom odnosu prema BiH i poštovanju međunarodnog prava, posebno u Savjetu bezbjednosti UN o pitanju visokog predstavnika, kao i podršci koju Kina pruža Republici Srpskoj i BiH u različitim oblastima, uključujući privrednu saradnju, investicije i kulturnu razmjenu.

Srpski član Predsjedništva BiH je bila gošća na radnom ručku koji je danas u Sarajevu u rezidenciji Ambasade Kine upriličio ambasador Đi i tom prilikom ga je upoznala o stavovima Republike Sprske u pogledu aktuelnih političkih prilika u BiH i regionu, saopšteno je iz Predsjedništva.

Tokom radnog ručka, ona je imala priliku da sa visokim zvaničnicima Ambasade razgovara o pitanjima od značaja za dvije zemlje, sa fokusom na mogućnosti dodatnog unapređenja saradnje u oblastima od obostranog interesa.

Sagovornici su zajednički ocijenili da je dosadašnja saradnja rezultirala realizacijom projekata od značaja za obje zemlje, te izrazili očekivanje da će ona kontinuirano jačati na dobrobit svih građana.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakSud BiH još nije odlučio o prenošenju postupka protiv Dodika i Lukića u Banjaluku
Naredni članakVulić: Poštovati nadležnosti entitetskih ministarstava i poboljšati koordinaciju