Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da histerični napadi iz Federacije BiH dolaze zato što ne mogu da žive sa istinom.

Kaže da napadi pokazuju da su predstavnici iz Republike Srpske u Parlamentarnoj skupštini BiH u pravu što su pisali američkom Kongresu i Evropskom parlamentu.

Cvijanovićeva je rekla da su iz FBiH do sada manipulisali, slali razna pisma, obavještavali međunarodnu javnost na svaki mogući način i plasirali svoje vizije i svoje viđenje BiH.

– Koristili su svaku moguću priliku da napadnu Republiku Srpsku, da je okaljaju i ocrne, da je pokažu ili prikažu kao glavnog krivca, i naravno da i naši parlamentarci imaju pravo da pokažu kako oni vide situaciju ovdje. Činjenica da su se toliko pobunili, da su toliko reagovali, ustvari, pokazuje da su naši parlamentarci apsolutno u pravu što su pisali – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je ukazala da je bio zahtjev i određenih članova Evropskog parlamenta, ali i Predstavničkog doma i Senata američkog Kongresa da se objasne određene stvari.

– Željeli su da čuju šta to mi imamo da kažemo iz Republike Srpske, ne samo na ovu novonastalu kriznu situaciju, nego na krizu koja traje dugo u BiH i mi smo dali svoj opis stvari – dodala je Cvijanovićeva.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakDodik: Politika Bećirovića i Komšića ruši i ovo malo BiH
Naredni članakDodik: Kad Konaković zaigra za BiH, tada BiH najviše izgubi