Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cviajnović izjavila je danas u Banjaluci da niko ne pita ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza o mijenjanju i donošenju ustava, jer se zna postupak za takvu promjenu.

– Ne mogu vjerovati da se i ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Ramo Isak nije oglasio kako bi sve bilo duhovitije – rekla je novinarima Cvijanovićeva, komentarišući izjavu Heleza da će biti vraćen “stari ustav BiH i ukinuta Srpska ukoliko predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik krene u proces otcjepljenja od BiH”.

Ona je naglasila da su izjave Heleza i iz FBiH bombastične, ali i simptomatične po tome što je iz njih vidljiva potreba da se “nekome nešto nameće, uzima, uzurpira i kreira”.

– Ako se ozbiljno vide poruke iz FBiH, ma kako nekada djeluju šaljivo i glupo, vidi se da tamo stalno postoji potreba da se nekome nešto nameće, uzima, uzurpira i kreira šta će biti država po njihovoj mjeri i ignorišu ostali, odnosno žele se izbrisati identiteti i nametnuti lažni jedinstveni identitet za sve – istakla je Cvijanovićeva.

Ona kaže da je Srpska navikla na prijetnje iz FBiH, ali i da postoje ambasadori koji su odavno izašli iz okvira pristojnog diplomatskog ponašnja u državi domaćinu.

“Ustav će biti onakav o kakvom se dogovore narodi i ako se ikada bude mijenjao biće na način propisan procediurama”, rekla je Cvijanovićeva.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakFZO: Osiguranici moraju dobiti potrebnu zdravstvenu uslugu
Naredni članakŠeranić: Nakon ozbiljnog napada kriminalnih grupa na IZIS preduzete sve predviđene mjere