Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović razgovarao je danas u Banjaluci sa direktorom kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj u BiH Manuelom Nesl na temu finansijske podrške infrastrukturnim projektima u Republici Srpskoj.

Čubrilović i Nesl razgovarali su o infrastrukturnim projektima u oblasti drumskog i željezničkog saobraćaja, sa akcentom na izgradnju magistralnog puta Foča-Šćepan Polje i dionice Koridora 5C Doboj-Vukosavlje.

Sagovornici su konstatovali da je jedan od prioriteta i najvažnijih infrastrukturnih projekata izgradnja magistralnog puta Foča-Šćepan Polje.

Na sastanku je potvrđeno opredjeljenje za nastavak finansijske podrške Evropske banke za obnovu i razvoj i implementaciju strateških infrastrukturnih projekata i modernizaciju željezničkog saobraćaja, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza.

Čubrilović i Nesl ocijenili su da je saradnja resornog ministarstva i EBRD-a na visokom nivou, uz uvjerenje da će uspješna saradnja biti nastavljena i u budućnosti.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: RTRS

Prethodni članakBudimir: U BiH veliki broj “spavača” radikalnih islamskih grupa
Naredni članakPURS i Inspektorat nastavljaju saradnju – zajedničkim kontrolama protiv sive ekonomije