Centralna izborna komisija BiH prvi put je usvojila četvorogodišnji Strateški plan za period od 2024. do 2027. godine, kao ključni korak u postizanju visokog organizacije i integriteta izbornog procesa u BiH.

U dokumentu su, kako se navodi, predstavljeni strateški ciljevi razvoja Komisije u predviđenom periodu, uključujući institucionalno jačanje izborne administracije, uvođenje novih informacionih tehnologija u izborni proces, te poboljšanje infrastrukture i logističkih kapaciteta.

Uključeni su i podizanje povjerenja u izborni proces i izbornu administraciju, te unapređenje pristupačnosti izbornog procesa, povećanje integriteta izbornog procesa i unapređenje nadzora i transparentnosti finansiranja političkih stranaka.

Iz CIK-a je saopšteno da je vizija izborna administracija koja organizuje slobodne, demokratske izbore koji odražavaju volju birača i koja uživa povjerenje birača i javnosti.

Izradom, usvajanjem i publikovanjem četvorogodišnjeg Strateškog plana CIK je još jednom dokazao posvećenost unapređenju izbornog procesa kako bi se osiguralo najbolje moguće iskustvo za sve učesnike, dodaju u saopštenju.

Strateški plan CIK-a dostupan je javnosti na internet stranici Komisije. 

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakPetrović: Građevinski sektor bilježi rast, to je povoljno za privredu Srpske (VIDEO)
Naredni članakBORS bira novo rukovodstvo